Startsidan Om Textis Vanliga frågor Användarvillkor Provision & priser Kontakt

Logga in

E-post

Lösenord

Bli medlem »

Glömt lösenord? »

Vanliga frågor

OBS! Verksamheten har upphört!

Vi köper inte längre texter. Det går därför inte att skicka in nya texter.

Vad är Textis?

Textis är ett svenskt företag som köper och säljer information i textformat. Vi är specialiserade på publikation av texter på Internet.

Vad är Textis affärsidé?

I dagens informationssamhälle finns det en stor efterfrågan på textmaterial. Varje företag som vill etablera en närvaro på Internet måste förmedla sitt budskap via text. Att ta fram kvalitativ text kan vara ett mycket kostsamt arbete för många företag. Textis fungerar här som en effektiv mellanhand. Vi köper in textmaterial som vi sedan redigerar efter våra kunders önskemål och behov.

Vad kommer mina texter att användas till?

Alla texter har olika användningsområden, beroende på inriktning och kvalité. Ett resebolag på Internet kan exempelvis vara intresserade av texter kring specifika resmål. Vi väljer då ut passande texter för detta ändamål ur vår databas. Texterna genomgår sedan en kvalitetskontroll och publiceras därefter i reviderad form på resebolagets webbsida.

Är jag ansvarig för mina texter om de publiceras på Internet?

Nej, vi eller våra kunder står som ansvariga utgivare. Ditt namn kommer inte att förknippas med den slutliga texten som publiceras. Du ansvarar däremot för att texterna som du säljer till oss inte bryter mot våra användarvillkor. Det är exempelvis förbjudet att sälja texter som är plagierade och som du själv inte har skrivit.

Kvalificerar mina texter?

När du skickar in en text till oss så kommer den att granskas. Vi underkänner eller godkänner sedan texten. Om vi underkänner din text så betyder det att vi inte köper den av dig. Om vi godkänner din text så betalar vi dig för rättigheterna att använda materialet.

Du kan relativt enkelt ta reda på om din text kommer att bli godkänd eller inte, genom att läsa våra användarvillkor och regler för texter.

Är du osäker på om dina texter uppfyller våra kvalitetskrav så skadar det inte att prova. Det kostar dig ingenting att skicka in din text. Prova gärna!

Vilken typ av texter kan jag sälja?

Vi är intresserade av att köpa in i stort sett alla typer av texter. Skolarbeten, noveller, uppsatser, rapporter, studier, dikter och recensioner är bara några exempel.

Det skadar aldrig att prova, så skicka gärna in dina texter även om du är osäker. Det värsta som kan hända är att vi inte köper dem av dig. Så länge din text är unik (dvs inte kopierad från någon annan), så är det troligt att vi köper den av dig - oavsett vad det är för typ av text.

Kan jag sälja mina gamla skolarbeten till er?

Ja. Vi köper gärna dina gamla skolarbeten. Läs igenom våra användarvillkor innan du skickar in dina skolarbeten.

Behöver jag betala skatt på texter som jag säljer till er?

Vi betalar in eventuella skatter och avgifter åt dig.