Startsidan Om Textis Vanliga frågor Användarvillkor Provision & priser Kontakt

Logga in

E-post

Lösenord

Bli medlem »

Glömt lösenord? »

Så fungerar det

Redo att bli en Textis?

Textis är ett svenskt företag som köper och säljer information i textformat. Du kan alltså tjäna pengar på att sälja dina gamla skolarbeten, noveller, recensioner och dikter till oss.

Allt du behöver göra är att registrera ett användarkonto. Därefter så kan du börja ladda upp dina texter. Det gör du genom att helt enkelt kopiera in texten i vår editor. Du behöver inte installera några program på din dator för att göra detta, utan allt du behöver är en vanlig webbläsare (såsom Internet Explorer eller FireFox).

När du har laddat upp dina texter så kommer vårt system att göra en automatisk kontroll för att se så att texterna är unika. Vi bedömer en text som unik om den inte tidigare har varit publicerad på Internet. Det måste vara du själv som har skrivit texterna. Vi köper alltså inte texter som du har kopierat från någon annan.

Så snart en text har blivit godkänd så får du ersättning enligt gällande prislista. Hur mycket du får betalt beror på hur lång texten är och inom vilket ämne den är skriven. Du väljer själv när du vill att vi ska betala ut dina pengar och på vilket sätt.

Varför vill vi köpa dina texter?

I dagens informationssamhälle finns det en stor efterfrågan på textmaterial. Varje företag som vill etablera en närvaro på Internet måste förmedla sitt budskap via text. Att ta fram kvalitativ text kan vara ett mycket kostsamt arbete för många företag. Textis fungerar här som en effektiv mellanhand. Vi köper in stora mängder textmaterial som vi sedan redigerar efter våra kunders önskemål och behov.

Alla texter har olika användningsområden, beroende på inriktning och kvalité. Ett resebolag på Internet kan exempelvis vara intresserade av texter kring specifika resmål. Vi väljer då ut passande texter för detta ändamål ur vår databas. Texterna genomgår sedan en kvalitetskontroll och publiceras därefter i reviderad form på resebolagets webbsida.

Ditt namn kommer inte att förknippas med texterna som vi slutligen publicerar.